Thinking things through

14.000 Quilòmetres, 14.000 Interrogants

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
Click here for the English version of this post.

Cada vegada que mirem el mapa amb el nostre recorregut planejat, ideat o si més no, desitjat entre Bangkok i Barcelona, inevitablement ens gratem el cap, se’n encongeix l’estómac i ens preguntem sobre totes les coses que han de succeir per fer aquesta caminada possible.

Lluís fa temps ja va dir, “14.000 quilòmetres (més o menys), 14.000 interrogants. Tenim tantes preguntes com quilòmetres pel davant.” Ens referim, és clar, al nombre estimat de quilòmetres de distància i a les milers de preguntes que ens sorgeixen quan comencem a desglossar detalladament el “com, què, quan, on, quin i/o per què.”

Cadascuna de les preguntes desferma una cascada de qüestions que necessiten resposta, o si més no, pensar-hi molt més en detall. Hi ha uns temes que podem avançar o planificar des de casa, però hi ha moltes altres amb les que no podrem fer res fins que ens les trobem cara a cara. Els nostres plans han de ser totalment flexibles per tal de canviar i adaptar-nos a les situacions a mida que es donin, canviïn o es vagin a fer punyetes.

En els propers mesos destacarem les grans qüestions amb les que ens estem enfrontant des de casa i com les pensem o intentem gestionar.També cercarem idees, contribucions o consells de totes aquelles persones que ens llegiu i amb experiència en aquests temes vulgueu contribuir enviant-nos consells. Si heu viatjat per alguna zona del recorregut i teniu quelcom a aportar, serà molt benvingut.

A hores d’ara, les nostres cinq principals preocupacions son:

 • Aigua: Com podrem trobar i portar suficient aigua potable cada dia i especialment en aquelles llargues distàncies entre pobles o llocs mínimament habitats?
 • Salut: Com podem prevenir o evitar accidents, infeccions, ferides o serioses malalties que puguin posar les nostres vides en perill? Com respondran els nostres cosos davant una exigència física d’aquesta magnitud? Com podrem aguantar l’asfixiant humitat, les temperatures extremes tant de fred com de calor i les seves dràstiques fluctuacions?
 • Seguretat: Com podem estar oberts a les meravelloses persones que sens dubte trobarem al llarg del camí, a l’hora que haurem de fugir de malfactors i gent amb males intencions? Com podrem valorar i/o intuir el potencial risc o perill i com respondrem davant les pitjors situacions?
 • El camí: Dit clar i català: Per on punyetes anirem? Quin és el camí a prendre? Com podrem evitar les grans aglomeracions o carreteres amb molt de tràfic? On podrem trobar els camins de terra, les carreteres terciàries o secundaries, les vies de tren, els ponts o fins i tot els rierols per poder avançar?
 • Visats: A part del veritable malson que serà aconseguir els visats per molts del països que volem visitar, com podrem obtenir-los amb suficient temps per poder creuar a peu cada país? Com haurem de gestionar tota la burocràcia i tots els impediments que les policies i les regulacions, sovint extremadament restrictives, ens imposaran i que fàcilment ens poden limitar, retardar, restringir i fins i tot fer impossible el nostre camí?

 

Cercant el nostre camí
Cercant el nostre camí

 

Següents passes

Per tal d’organitzar els nostres pensaments i la turmenta de preguntes que ens assalten, estem intentant fer una organització similar a un pla d’empresa. Per tal d’abordar la majoria de les qüestions, tenim una sèrie de categories que les dividim en, per exemple, salut, seguretat, logística, finances, equipament, operacions, temes a tancar a casa, recorregut i mapes, web, comunicacions, màrqueting, patrocinadors.

Amb això mirem de tenir un xic més de control amb tot el desgavell de coses que creiem hem de preparar. Al menys des de casa. Tot i que sincerament, per molt que anem avançant (o no), la sensació no és precisament de control i de que tinguem les coses perfectament lligades abans de fer el primer gran salt.

Un petita llista a mode d’exemple inclou:

 • Recerca sobre contenidors d’aigua i carrets de transport
 • Comparació de filtres i purificadors d’aigua
 • Recerca de tot tipus d’equipament ultra-lleuger
 • Demanar pressupostos sobre una apendicectomia voluntària i preventiva
 • Formació en classes d’autodefensa i de primers auxilis / socorrisme
 • Recerca de quins visats son necessaris, on es poden aconseguir i com intentar extensions per aquells tan i tan restrictius en nombre de dies
 • Vacunacions
 • Estudiar i aconseguir mapes detallats per intentar esbrinar les vies paral·leles a les grans rutes i/o autopistes, per triar el camí
 • Trobar-se amb persones conegudes i/o conèixer de noves que siguin de països per on passarem o coneguin les zones i/o tinguin contactes per allà
 • Calcular els costos mitjans diaris per cada país
 • etc, etc, etc…

Però tot i intentar ser força meticulosos i treballar molt tots aquests aspectes previs de planificació, sabem que hi haurà moltes coses que se’ns escapen. Amb moltes dosis de paciència, treball, perseverança i resistència mirarem d’atacar i preparar el màxim de qüestions possible i estar preparats amb el major nombre de respostes que trobem.

Tens cap suggeriment sobre aquests temes o alguna experiència en planificar un llarg viatge com aquest? Si us plau, comparteix-ho amb nosaltres a la secció de comentaris. Gràcies!

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>