alliberat-

Desencadena’t

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
Click here for the English version.

Veient la foto que encapçala aquest text volem apuntar que aquest no és, ni vol ser, cap missatge polític. Vol ser només una reflexió personal, on potser, només potser, força gent es pot veure reflectida.

Hi ha moltes cadenes que, com diu l’escrit, si la gent no es mou, no les nota. Però moltes persones sincerament, mirant-se al mirall, mirant-se als propis ulls, saben que hi son. Es tracta de totes aquelles cadenes que sovint moltes persones prefereixen negar, ignorar o senzillament no moure’s, per tal de no notar-les.

Molta gent prefereix seguir vivint encadenat per que lluitar per alliberar-se és massa arriscat, massa agosarat o requereix massa esforç.

I és que certament, com deia en Joan Barril, “Masses vegades preferim la confortable seguretat dels grillets o manilles, al risc de la llibertat en solitari.”

Des d’aquesta modesta web animem a totes aquelles persones que estan o se senten encadenades, a tenir la valentia i el coratge de fer el primer pas pel seu propi alliberament.

El primer pas, per qualsevol projecte, és complicat, difícil, però molt important per que defineix la nostra determinació d’arribar a un objectiu que per molt llunyà o difícil que sigui, a partir del primer pas, ja està més proper. I si hom trenca amb les seves cadenes, serà més lliure i serà més feliç. Per que la vida només passa i es viu una sola vegada.

 • Si treballes a una empresa on son uns lladres, mentiders, mesquins o fins i tot guanyant diners a cabassos encara estafen i roben fins els últims euros als seus empleats de manera il·legal per tal de guanyar-ne encara més diners, mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
 • Si treballes a una empresa on hi ha persones ineptes, barrueres, maleducades, dèspotes, inhumanes, fastigoses, repugnants, … , mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
 • Si treballes per una empresa on la cobdícia, la maximització de beneficis a tota costa sense importar res més que amassar més riquesa material mentre destrossen vides, és el seu principal objectiu, mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
 • Si treballes per una empresa que fa el mal, mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
 • Si estàs en una situació personal que no et fa feliç, mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
 • Si estàs sotmès per una altra persona o grup de persones a nivell personal, mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
 • Si formes part d’una societat o un grup social en que per les aparences, les necessitats socials, les necessitats econòmiques o pel ‘què diran’ no et fan feliç o van contra els teus veritables principis, mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
 • Si has seguit el dictat consumista que imposa el món capitalista i realment aquest no és el model de vida que t’agrada o que et fa feliç, mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
 • Si per aquesta pressió material t’has endeutat i vius atrapat per aquestes cadenes financeres, primer fes front a les teves responsabilitats (paga el que deus) i immediatament després, mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
 • Si la teva vida és pura monotonia i atonia on has arribat a un moment en que vius només per inèrcia sense cap rumb, objectiu, motivació o il·lusió, mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
 • Si vius a un país que està sotmès per un altre estat on les teves llibertats, la teva cultura, la teva història, la teva economia, la teva identitat estan permanentment amenaçades, atacades o empobrides, mou-te, sent les cadenes i desencadena’t!
DSCN7704

 

En definitiva, vivim només una vegada i la vida és massa curta i massa bonica per malbaratar-la.

Tan de bo que cap d’aquests pocs exemples descrits anteriorment no t’afectin, però potser hi ha d’altres que sí ho fan, així que per si de cas, fes una auto-reflexió profunda i sincera. Per si de cas, mou-te !!! i si et notes cap cadena… ja saps el que has de fer!

Sigues feliç sense fer mal a ningú i si és possible, sigues feliç fent el bé, tot ajudant els altres. Per que és una gran veritat que la satisfacció de donar és molt, molt major a la de rebre.

Allibera’t i sobretot, sigues feliç! Sigues feliç amb tu mateix.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>