Cuteness

Grans Coses Ens Esperen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
Click here for the English version.

Aquests dos últims mesos i durant la planificació d’un viatge d’aquesta envergadura hem compartit les nostres principals preocupacions. Hem parlat de les pors més profundes i d’aquelles altres que també ens preocupen i no deixen de passejar-se per dins els nostres cervells.

Inevitablement, grans i bones coses també ens succeiran. La veritat és que la riquesa i l’experiència acumulada al llarg de molts anys de viatges independents ens mostra la nostra motxilla de vivències molt més plena de coses bones que de mal tràngols. I amb aquesta il·lusió i esperança comptem per seguir endavant amb aquest viatge.

L’esperança i gairebé el convenciment de que grans coses ens esperen, ens fan seguir endavant amb determinació i ens dona forces per endinsar-nos en aquest apassionant viatge-projecte-canvi de vida.

Quins son alguns dels millors escenaris que ens podem trobar?

Estarem molts contents de viure alguna versió similar a aquests exemples:

 • La gent ens somriurà i saludarà quan ens vegin passar caminant. Nosaltres els tornarem gustosos els seus somriures i salutacions.
 • Jugarem a futbol o a qualsevol joc local amb els nens dels pobles i carrers.
 • Persones caminaran amb nosaltres durant alguns quilòmetres i, emprant alguna mena de llenguatge universal, intercanviarem històries sobre les nostres vides, sobre els nostres llocs d’origen i sobre els nostres destins i destinacions.
 • Persones ens regalaran un passeig pels seus pobles, mostrant-nos indrets i detalls que ens haguéssim perdut sense la seva guia i el seu coneixement.
 • Persones ens oferiran aigua, te, cafè o alguna cosa per menjar.
 • Persones ens oferiran el seu pati o el seu hort per poder plantar la tenda i dormir acollits dins la seva propietat.
 • Persones ens oferiran alguna habitació o el terra de casa seva per poder passar la nit dins la seva llar (això ja ens ha passat, per exemple, a Catalunya o a Papua Nova Guinea).
 • Persones ens oferiran refugi quan les condicions meteorològiques siguin dures.
 • Persones ens mostraran la millor, més curta o més segura via per arribar al següent poble.
 • Quan ens trobem totalment perduts o bloquejats a algun indret on no trobem la via per seguir endavant, persones ens ajudaran a trobar la sortida o el camí correcte.
 • Quan estem malalts, persones ens oferiran un plat de sopa calenta o ens ajudaran durant la conversa amb el metge.
 • Els visats i les necessàries extensions temporals per poder creuar tants quilòmetres, esdevindran fàcils d’aconseguir. Els oficials que tenen els segells a ses mans trobaran el nostre viatge ‘inspirador’ (o al menys ens trobaran curiosos, bojos o totalment inofensius) i ens atorgaran tot el temps que necessitem per poder creuar els seus fascinants i bonics països. (Això més que una esperança, si succeeix, serà un gran miracle.)
 • Ens quedarem bocabadats davant la bellesa del nostre planeta i gaudirem de la gran sort que tenim, tot fruint d’una experiència tan íntima amb la nostra mare Natura.
 • Allà on ens aturarem a descansar esdevindrà casa nostra.
 • Trobarem un altre tipus molt diferent de confort i redefinirem o redescobrirem el que entenem per felicitat.
 • Aprendrem noves coses gairebé cada dia, sobre els llocs que explorem, les persones que ens trobem i sobre nosaltres mateixos.
 • Descobrirem noves forces, noves habilitats i capacitats que no sabíem que teníem dins nostre. Eixamplarem i descobrirem les nostres noves fronteres.
 • Com diu la dita, “El que no et mata, et fa més fort.” Serà qüestió de no quedar-se a mig camí i un cop superats tots els entrebancs, incomoditats i perills, esdevindrem persones més fortes. Per que una aventura així no pot fer més que enfortir-nos com a persones i enriquir-nos encara més amb fascinants experiències que portarem per sempre més dins nostre.
 • Trobarem la manera de seguir endavant, per que sempre hi ha una manera. Només cal observar amb prou intensitat per trobar-la i després, cal tenir el que s’ha de tenir, per seguir-la i tirar endavant.
 • Serem ajudats per la bondat de moltes persones de les que mai sabrem els seus noms, però a les que sempre estarem agraïts.
Peacock
Esperant que el camí que tenim pel davant el trobem aplanat amb bona sort i bondat.

Com es pot copsar en aquest llistat d’escenaris, esperem no necessitar molta ajuda, però sabem que inevitablement la necessitarem per que tard o d’hora, estarem fotuts. I això no serà poques vegades.

Per això, “Explorem el món cercant la bondat de la gent.” Per que ens aventurem a dir que la gran majoria de les persones son bones o molt bones. Arreu del món i quan vas a peu de carrer, a peu d’aquells carrers anònims per on mai apareix el turisme internacional, està ple de gent bondadosa. Aquesta gent que sense saber qui ets i sobretot, sense esperar res a canvi, t’ajuda. Això ja ho hem viscut repetidament per arreu del món. Sovint ens ha passat a aquells països on si fas només cas del que els mitjans de comunicació ens mostren, no aniríem mai. Doncs especialment en aquests indrets, com a molts d’altres, hem viscut en primera persona aquesta generositat desinteresada. Aquesta bondat de la gent que converteix un indret a priori inhòspit, en una nova llar al llarg del nostre camí.

Uns quants d’aquests exemples poden semblar molt senzills o sense gaire valor, però quan es va pel món amb només la casa per motxilla, quan s’està exposat a tot, quan ens enfrontem a una aventura com aquesta, un senzill gest, per petit que sigui, esdevé una gran ajuda. Per que les coses senzilles sovint son les millors.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>