Gas stations - our favorite place for a water stop.

Les benzineres a Birmània

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

 

Fa unes setmanes ens vàrem referir a les parades d’autobús a Tailàndia com els meus particulars temples tailandesos.  Ara volem honorar les benzineres birmanes i  totes les persones que hi treballen.

El que quan caminàvem va començar com una petita aturada per anar al lavabo només quan era realment necessari, s’ha convertit en un petit peregrinatge i motiu de gran alegria cada vegada que ens hem trobat una benzinera.

Casualment ens hem fixat que quan els cotxes, furgonetes o camions (no tant les motos) van a repostar, els amables, molt joves i nombrosos (de 5 a 8 per benzinera) empleats els regalen una ampolla d’aigua fresca. Sembla ser política d’empresa. Però del 99% de les molt diverses marques que tenen molt ben servida la carretera AH1 (Asian Highway 1), que és la que bàsicament hem seguit des de Myawaddy fins Meiktila.

Un dia vàrem demanar si podíem reomplir les nostres ampolles amb aigua dels bidons que tenen pels empleats. Ens van dir que sí, però a més ens van regalar una ampolla d’aigua fresca de 500 – 600 ml a cadascun. No érem clients, però la seva generositat els empenyia a fer-nos tan valuós present. A partir de llavors i només quan ho hem necessitat, ens hem atansat i aturat a les benzineres com si fossin oasis al desert (sovint han estat justament això) o temples de peregrinació.

Des d’aquí volem agrair molt, molt i molt a totes les persones treballadores de les benzineres que ens hem trobat al llarg del camí i que ens han donat un cop de mà. Moltes gràcies per:

  • Deixar-nos utilitzar els lavabos.
  • Rebre’ns amablement amb somriures i un exquisit sentit del servei.
  • Deixar-nos unes cadires per seure i descansar a l’ombra.
  • Deixar-nos fer exercicis d’estirament per recuperar-nos un xic o per poder seguir.
  • Acollir-nos calorosament i fins i tot fer-se fotos o jugar amb una pilota de futbol amb nosaltres.
  • Oferir-nos, en alguna esporàdica ocasió, un cafè, síndria, un petit paquet de galetes o un refresc.
  • I sobretot, gràcies per tota l’aigua que ens heu permès beure i milions de gràcies per totes les ampolles d’aigua fresca que ens heu regalat. No us podeu arribar a imaginar l’immens plaer que hem tingut en beure aquesta divina aigua fresca quan portem caminant hores amb temperatures d’entre 35 i 45°C. 

Per tant, alço una imaginaria, desitjada i enyorada copa de cava del Penedès en honor als meus particulars temples birmans, les benzineres i també per totes les persones que hi treballen!

IMG_20160331_034408

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>