Sunrise on rice fields

Som Discrets

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone
Click here for the English version of this post.

Tots tenim un llum interior que llueix de formes diferents. Si pares atenció i t’apropes, podràs veure’l als ulls o al somriure de les persones. A vegades s’expressa com un cop de ma, com una sincera abraçada o unes dolces paraules.

El llum que nosaltres dos portem dins, a tot arreu del món a on anem, el mostrem en forma de completa i bocabadada admiració, apreciació amb els nostres cors oberts de bat a bat i un profund humil respecte.

Ens movem a través dels països, nacions o estats de manera discreta, fugint de la no desitjada atenció i mirant de fondre’ns i difuminar-nos entre la societat local (tot i que no acostuma a ser gaire fàcil degut a la nostra vestimenta o les nostres ‘pintes’). Sovint ens sorprenem i fem conya quan acabem travessant aquelles portes del darrere per on entren els ‘mortals’, les persones normals que viuen la seva vida quotidiana, per on van a treballar, o al mercat. Sovint fem conya dient que utilitzem no les portes dels turistes, les portes dels convidats, sinó que entrem per les portes del ‘servei de la casa’, de les mestresses, dels pares i dels fills. Hem de confessar que ens agrada quan voltem món i els locals no saben esbrinar ni encertar d’on som o d’on venim. La discreció és la nostra manera ideal de viatjar. Passar desapercebuts, un dels nostres ideals. No ens agrada aparèixer a cap radar, ni ser el centre d’atenció. Ens agrada explorar el món sent, només, Jenn i Lluís.

Això no vol dir que siguem exclusius, introvertits o que vulguem mantenir la gent a distància (tot i que força sovint això és del tot necessari). Aquestes etiquetes no creiem que ens representen. Ens agrada estar voltats de gent local, als que acostumem a trobar fascinants. També mantenim enriquidores converses amb gent i/o altres viatgers als trens, autobusos, avions, hostals, mercats o als carrers. Hem parlat amb amics fins altres hores de la nit, o fins que el nostre estimat sol ens torna a visitar a l’endemà. Jenn te la fama (ben guanyada) de xerraire, així que quan va decidir anar a fer uns quants dies de meditació en silenci, va ser tota una sorprenent noticia per aquells que la coneixem.

Apreciem la intimitat humana i valorem molt la nostra privacitat. No tenim els nostres noms escrits a la bústia o a la porta de casa. Evitem la fanfàrria, els focus o l’atenció personal innecessària. Jenn curosament comparteix certes informacions a la xarxa i fins fa poc, Lluís era només LL, un enigma que la va portar fins a Barcelona. Lluís no participa de les xarxes socials i mai troba a faltar res que aquesta eina li pugui aportar. És més, prefereix no ser-hi i demana als seus amics que no publiquin fotos seves als respectius perfils, tot esperant que aquest desig sigui respectat.

I aquesta és la qüestió. Nosaltres volem compartir el llum, l’amor, les ganes d’ajudar i la bondat que portem dins nostre, de la mateixa manera que volem experimentar i fruir del llum, l’amor i la bondat d’altre gent, tant físicament en persona sobre el terreny, com a través de la nostra web. Però de totes totes, se’ns fa difícil expressar tot això d’una manera tan pública.

Aquesta web ja ens ha representat un dels primers reptes abans de començar el viatge. Ha portat forces més qüestions de les que esperàvem, com el disseny de la pàgina, la necessària facilitat d’us des d’un telèfon i amb poquíssima connectivitat o altres qüestions més essencials com per què necessitem una pàgina web i què estem o volem fer amb ella.

This is not us.
Aquests no som nosaltres.
A on anem des d’aquí

Primer de tot, aquesta web i les connexions amb les xarxes socials serà la manera més senzilla i eficient de tenir les nostres famílies i amics, als que estimem molt i que estan escampats per arreu del món, informats sobre la nostra situació i els nostres progressos.

En segon lloc, volem compartir trocets d’un projecte, d’una aventura que ens crida des del més profund dels nostres cors/caps i que, potser, encén una bombeta dins teu que t’impulsa a emprendre la teva pròpia experiència per anar i explorar el món a la teva manera.

Aquests dos objectius tan senzills mirarem d’assolir-los, no tant per nosaltres mateixos però sobretot per totes aquelles persones a les que estimem i que ens estimen. Per totes aquelles persones que tenen un sa interès en nosaltres i a les que els agraïm profundament aquesta atenció. Per elles i per totes aquelles persones que ens segueixin a través de la nostra web, primer de tot, moltes gràcies i segon, mirarem d’actualitzar-la quan puguem. Però no ens enganyem, això serà només quan puguem, molt, molt lluny de la constant i immediata connectivitat a la que alguns estan acostumats a la nostra societat. Això d’estar sempre connectat i respondre immediatament NO és per nosaltres. A part de que no tindrem molt sovint els mitjans per fer-ho (connectivitat, electricitat, bateries…), la principal raó és que nosaltres no som així. És normal per nosaltres desaparèixer del món digital durant setmanes, mentre vivim (gaudim, assaborim o patim) el món real. Feliç i voluntàriament fem una immersió en el nostre món, el món real, el món cara a cara, compartint temps amb la gent que ens trobem al llarg del camí i amb els que compartim la bellesa del nostre planeta. Potser sona estrany escriure això a la nostra web, però nosaltres no tenim cap necessitat de compartir amb tot el món tot el que vivim.

Això passarà quan comencem a caminar. Depenent d’on siguem i d’una altra llarga llista de temes que estan totalment fora del nostre control, podrem estar desconnectats per llargs períodes de temps, mirant de connectar-nos i actualitzar la nostra informació a mida que ens sigui possible. Senzillament estarem vivint la vida, la de veritat. Mirarem de viure aquesta aventura de la manera més intensa i profunda possible, i molt sovint tots aquells moments ens absorbiran i tindran molt més valor o sentit que la preocupació per trobar un lloc on poder accedir a internet. Això ja ens ha passat durant anys i així seguirà sent.

I tot això ens porta a algunes preguntes: Qui som i qui serem durant l’aventura i a la web? Nosaltres parlem sovint sobre com podem viure de manera transparent, honesta i sincera les nostres vides públiques i també com podem protegir les nostres vides privades de tot allò que no volem compartir, fen-t’ho de manera honesta i sincera (amb nosaltres). Som honestos i de fiar, però no som de cap manera persones que vagin mostrant o exhibint les nostres vides com un anunci de neó. Ens agraden les ombres, ja dèiem que no ens agraden gens els focus. Ens apassiona viure i veure la vida amb els nostres ulls, sense cap filtre, però segueix sent la nostra vida. Acceptem compartir i informar per les raons abans esmentades, però sense faltar al respecte a ningú i sense voler que ningú s’ho prengui malament, com deia un escrit que vaig veure sovint pels carrers de Cuba, ‘vive tu vida, no la mia’.

Com la gran majoria d’aquest viatge, no tenim ni idea de com anirà el tema d’alimentar i actualitzar la nostra web i amb quina freqüència podrem fer-ho. Algunes vegades ens costarà lligar un parell de frases, d’altres ens perdrem en les nostres reflexions interiors. A vegades Jenn serà l’escriptora, a vegades en Lluís, a vegades ambdós. Segur que malgrat compartir el viatge, l’aventura de sa vida plegats, les paraules de Jenn sonaran força diferents a les d’en Lluís. A vegades les paraules seran en anglès, a vegades en català. A vegades podrem publicar només una foto amb una sola paraula de peu de foto i llavors tu hauràs d’inventar-te la resta de la història. Sigui com sigui, nosaltres serem honestos amb nosaltres mateixos.

Esperem que estiguis obert/a a seguir aquest experiment. Ens encantarà que vinguis i seguis amb nosaltres al terra, la gespa o les roques on el món està massa ple d’emocions com per explicar-les.

Our way
Aquest és més el nostre estil.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>