Sessió de preguntes a Cal Figarot

Xerrada a Cal Figarot, 2019

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

 

Un cop acabada aquesta meravellosa bogeria de caminar entre Bangkok i Barcelona, ens agrada, de fet, ens encanta compartir la nostra aventura amb tothom que estigui interessat.

Així doncs, aquí expliquem com hem compartit les nostres experiències a Vilafranca del Penedès, a Cal Figarot, el local social dels Castellers de Vilafranca. Cal Figarot és una mica, ‘casa meva’ doncs sóc membre d’aquesta grandíssima colla des de l’any 1987.

 

Hem decidit apostar per un format de presentació arriscat. No volem avorrir als nostres oients amb una o dues hores parlant nosaltres sols i ensenyant un munt de fotos. Potser el nostre criteri de selecció dels temes a explicar, no encaixa amb el que interessa a l’audiència. Així doncs, per estar segurs de que el que expliquem és el que volen sentir, apostem per aquest format:

. Comencem puntuals presentant-nos nosaltres. Primer es presenta la Jenn (les dones, sempre primer) i després es presenta en Lluís.

. Després fem una introducció o breu resum del que ha estat el viatge.

. Seguidament obrim el torn de preguntes.

. Portem 6 fotos impreses en format gran que deixem en exposició al voltat de la sala i si és possible, tenim projectat en una pantalla el mapa de la ruta. Son les úniques imatges de la presentació.

 

Pros i contres d’aquest format:

Contres:

. No mostrem fotos. Tenim milers d’elles. Algunes de ben bones i que segur que farien justícia a aquella dita que diu ‘Val més una imatge que mil paraules’. Segur que part dels assistents troben a faltar imatges.

. Ens arrisquem a la poca o nul·la participació dels assistents. Com obrim el torn de preguntes tan aviat, si aquests no participen i pregunten, la sessió no anirà be.

Pros:

. Si l’audiència participa i fa preguntes, estem segurs d’explicar el que és del seu interès.

. La manca d’imatges fa que el públic es concentri més en el que nosaltres diem. Responem normalment a preguntes relacionades amb experiències, valors, principis, anècdotes… i la força de les respostes rau en les paraules.

. Les imatges i fotos, estan disponibles a la nostra pàgina web.

 

Aquest format arriscat ens ha funcionat molt bé! Afortunadament en les dues sessions a biblioteques que aquí expliquem, la participació en forma de preguntes i comentaris ha estat molt bona.

 

Cal Figarot, casa dels Castellers de Vilafranca – Vilafranca del Penedès

Cal Figarot, com dèiem anteriorment, és una mica casa nostra. En Lluís, jo, porto venint a aquest local social des de que em vaig fer casteller. Des de que vaig decidir posar-me la camisa verda, un ja molt llunyà 1987. Des de llavors, juntament amb centenars d’altres persones, castelleres, castellers i no castellers, hem vingut a Cal Figarot per fer moltes coses, però sobretot, per assajar, entrenar i fer grans castells.

A part de l’objectiu principal que és el de preparar-nos per portar a plaça i a tot el món, grans construccions castelleres, els Castellers de Vilafranca i Cal Figarot també tenen un important component social. També tenen lloc altres activitats culturals o socials com concerts de música, concurs de paelles, calçotades, presentació de llibres, sessions de cinema a la fresca, o xerrades de quelcom que pugui ser interessant.

Una de les moltes coses que trobava a faltar al llarg dels 16.000 quilòmetres caminant pel món, era posar-me la camisa verda, la faixa i aportar el meu modest granet de sorra fent castells. Així que en arribar a Barcelona i després de la gran rebuda que vam tenir, pocs dies després ja estava assistint a l’assaig i a les actuacions castelleres. Van ser molts dies de retrobar-me amb unes quantes persones realment estimades dins la colla. Algunes d’elles em van demanar i proposar que Jenn i jo féssim una xerrada sobre la nostra aventura. Així doncs, agraït pel sincer interès, vaig proposar-ho a les persones responsables de l’àrea social de la colla. Aquestes persones ho van recollir molt positivament, ho van proposar a la resta de l’equip i van acceptar-ho. Fantàstic!

Hem arribat a Cal Figarot i la sala ja estava preparada. Quin goig que feia! Hem acabat d’exposar les fotos grans que portem. Mentre ho preparàvem, han anat arribant assistents als que anàvem saludant. També ha arribat una periodista de Penedès televisió amb una càmera per fer-nos una breu entrevista just abans de començar. L’entrevista que posteriorment han emès per televisió i han publicat a la seva pàgina web, es pot veure aquí.

Un cop hem acabat de preparar les fotos, tenint les persones a les seves cadires, puntuals, hem seguit el guió de presentació abans comentat. Presentació, introducció i preguntes!

Afortunadament els assistents han respost fantàsticament bé i ens han fet preguntes durant 120 minuts. Dues hores de participació activa de moltes persones realment interessades. Ens han cosit a preguntes. Quina curiositat i ganes de saber! Les dues hores ens han passat volant, ens hem deixat el coll parlant i explicant tot el que ens han preguntat i malauradament, hem hagut de finalitzar la sessió per què arribava l’hora d’assajar castells! Fins i tot després, un cop recollit tot, encara hem seguit parlant amb alguns dels assistents.

Volem donar les gràcies als Castellers de Vilafranca, la meva estimada colla castellera, i a tots els assistents per venir i participar d’aquesta sessió oberta de preguntes. La seva assistència i participació ha estat clau per passar-nos-ho molt bé.

La presentació

Sessió de preguntes a Cal Figarot
Sessió de preguntes a Cal Figarot
Sessió de preguntes a Cal Figarot
Sessió de preguntes a Cal Figarot
Sessió de preguntes a Cal Figarot
Sessió de preguntes a Cal Figarot
Sessió de preguntes a Cal Figarot
Sessió de preguntes a Cal Figarot

Anuncis

Anunci
Anunci
Anunci
Anunci
Anunci
Anunci

Cal Figarot

Cal Figarot
Cal Figarot
Cal Figarot
Cal Figarot
Cal Figarot
Cal Figarot

 

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>