IMG_20160227_012008

Curiositats de… Tailàndia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Aquestes son algunes de les curiositats que ens agradaria comentar:

. La gent en general és super amable i riellera. Responen a les nostres salutacions amb sinceritat i un altre somriure. La gran majoria fa tot el possible per ajudar-nos. És curiós que molts d’ ells es senten com a responsables del nostre benestar fent-se seva l’auto-obligació de que estem bé.

. El millor, la gent.

. El pitjor, els gossos.

. Està ple de cotxes tipus ’pick up’ de bàsicament 3 marques amb un clar predomini d’una japonesa i en general d’ un nivell força alt.

. Una gran, gran majoria de persones va en motos de petita cilindrada. El casc es va imposant, sobretot a les grans ciutats, però molt poc a les zones rurals on fàcilment poden anar 3 o 4 persones sobre una moto, especialment nens encaixats entre els adults.

. Hem vist molt poques persones fumant. Potser ho fan més a casa, però molt poc al carrer.

. El paper higienic acostuma a fer-se servir com a tovallo als milers de llocs de menjar local al carrer. Als lavabos acostuma a estar l’ aparell per posar-lo però el paper rarament hi és. Es fa servir una petita mànega d’ aigua enganxada al lavabo.

. Els lavabos gairebé mai tenen plat de dutxa, mampara o cortina. Tot és un mateix espai, tot al mateix nivell i l’aigua corre lliure per tot el bany.

. Molts autocars estan pintats amb dibuixos, personatges de ficció, de sèries infantils… i amb molts colors cridaners. I per mantenir la ‘discreció’ durant la nit, molts porten una increïble font de llums de coloraines que els fan semblar arbres de nadal.

IMG_20160122_104410

. Moltes cases tenen moltes coses casolanes a l’ entrada, tocant al carrer. Això, reconeixent que no son coses de valor, em dona la sensació de que no deuen prendre/robar gaire.

. Es descalcen constantment, deixant les espardenyes de plàstic per tot arreu. Les entrades de les botigues, just davant la porta, semblen sabateries. Veiem poques sabates de quantitat i encara menys mitjons.

. Hi ha molts temples i son molt grans. Son enormes extensions de terreny, fora i dins els pobles, amb diversos edificis. Uns quants monjos van caminant per la carretera, com nosaltres, i s’ atansen a la gent, no se si els diuen res o només obren el contenidor en forma d’ olla rodona que porten, per que els altres els vagin omplint amb menjar.

. Bones carreteres, excel·lents autovies.

. Impressionants infraestructures en construcció als voltants de Bangkok. Vies elevades per tren i metro, autopistes elevades i duplicades per un tràfic infernal i creixent, grans canalitzacions per aigua…

. Molta aigua potable i bon accés a la mateixa. Un invent meravellós per nosaltres son les màquines on poder omplir les teves ampolles/garrafes amb aigua potable molt barata. A més, és molt ecològic doncs permet reutilitzar les maleïdes ampolles plàstiques moltes vegades.

IMG_20160207_052649

. Quelcom semblant succeeix amb sortidors de benzina, bàsicament per les motos, que poden trobar-se davant la façana d’ una casa particular.

IMG_20160205_022709

. Molt bona infraestructura de telecomunicacions. Wifi per tot arreu i sovint 3G i 4G. Tarifes molt econòmiques.

. La carn habitual és pollastre o porc. Arròs per tot arreu. Sovint et serveixen una petita tassa de sopa molt calenta amb qualsevol plat, malgrat no l’ hagis demanat.

. Banderes del país i una altra groga per tot arreu i per avorrir. Per avorrir.

. Parlar malament d’ una específica persona, una en concret, està penat amb la presó.

. A tot arreu està ple de parades ambulants o fixes on cuinen i serveixen menjar.

. Està ple de gossos i la majoria són molt, molt emprenyadors, alguns agressius, especialment a les primeres hores del día. Son una xacra a aquest fantàstic estat.

IMG_20160130_015143

. Moltes persones tenen petits temples a casa seva.

. Si per la carretera hi ha un temple petit, no el típic gran complex d’ edificis, la gent toca el clàxon en passar pel davant.

. Circulant gairebé no fan sonar el clàxon.

. Si s’ està de camí o en ruta entre les 10 i les 15h, un dels millors llocs per estar és a les parades d’ autobús.

IMG_20160121_080657

. Serveixen molt de menjar per emportar en petites bosses de plàstic. Des de plats sòlids i cuinats a sopes o begudes.

. Si arribes al país per aire, segell al passaport, 0 Eur i tens aproximadament 1 mes d’ estada. Fabulós. Si arribes per terra, igual però només tens 15 dies (??). Si vols per exemple un permís per romandre 2 mesos, has de fer visat abans d’ entrar, costa diners fer-ho i encara més diners gestionar-ho (de manera denigrant doncs has d’ enviar tota la documentació ben lluny i per missatger). Entre d’ altres coses et demanen un vol de sortida del país i una/es reserva/es d’ hotel pels 2 mesos d’ estada… (??…????)

. A part dels barrets i gorres típiques per cobrir-se del sol, moltes persones porten una samarreta al cap traient la cara pel forat del coll. El coll els queda al voltant de la cara i les mànigues les fan servir per lligar la samarreta darrera el cap.

. Hi ha moltíssims ocells i ens regalen els seus cants tot el día.

. Condueixen per l’ esquerra.

. Tenen i posen flors i plantes per tot arreu. L’ explosió de color i de plantes és fenomenal.

Stopping to smell the frangipanis.

. Hi ha forces papereres o galledes per recollir les escombraries i en general els carrers estan força nets. Ni de lluny tan nets estan els vorals d’ algunes carreteres o afores de pobles.

. Les voreres dels carrers son per a vianants, només de tant en tant i gairebé a títol anecdòtic. I només per aquells que estiguin molt en forma. Quan estan lliures acostumen a tenir una gran alçada entre la part pels vianants i el carrer pels cotxes, cosa que ho fa especialment costós quan anem carregats del tot i hem de pujar i baixar cada 10 metres. Però no ho fem tant sovint per que acabem caminant entre els cotxes. Ho fem per que sobre les voreres ens trobem cotxes, motos, bicicletes, molts restaurants mòbils i extensions de fixes, gent asseguda, tallant-se els cabells, botigues de roba, cadires, bancs, caixes, mercaderies de les botigues, peces de reparació de vehicles, plantes, … de tot.

. Trobem molts hospitals a poblacions relativament petites i a poca distància els uns dels altres.

. Alguns arbres, especialment grans, vells o impressionants son objecte de culte amb cintes de colors al voltant del tronc i petits temples amb figures i ofrenes.

. La comunitat ciclista està en plena expansió. Ens hem trobat uns quants ciclistes de carretera i veiem unes quantes botigues especialitzades en bon material per aquest esport.

. Els matalassos dels llits son molt durs.

. A alguns pobles o zones per les que hem caminat ens ha sorprès sentir una forta megafonia. Des d’ uns altaveus una veu normalment femenina xerra i xerra combinant el discurs amb alguna música més o menys triomfalista que sona, molt fort, molt ‘malament’ i és increïblement emprenyador. No em puc arribar a imaginar com deu ser tenir casa teva a menys de 50 metres d’ un d’ aquests altaveus. Hem copsat que acostumen a funcionar entre les 5h, que és quan comencem (no sabem si abans) i fins aproximadament les 7h.

. Ens ha sorprès agradablement trobar-nos molts aparells de gimnàs per fer exercici físic a multitud de parcs de moltes poblacions grans, mitjanes i petites.

. Les habitacions d’ hotel gairebé totes tenen wi-fi i un parell d’ ampolles d’ aigua.

. Tenen noms molt, molt llargs.

IMG_20160207_040118

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

4 thoughts on “Curiositats de… Tailàndia”

  1. Tenen noms llargs però a més no gasten espais!
    Felicitats per l’aventura. Heu ajuntat la meva ciutat de naixement i la d’acollida a peu. Impressionant!

    1. Gràcies Pol pel comentari i per la felicitació. Caram quin honor i què curiós néixer a Bangkok i venir-te a Barcelona. Desitgem que l’acollida hagi estat excel·lent. O potser vas néixer a Barcelona i t’han acollit a Bangkok? Sigui com sigui, desitgem que estiguis molt bé.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>