L'entrevista a Via Lliure de Rac1

Entrevista a ràdio Rac1 – Via Lliure

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

 

Entrevista i emissió en directe a la ràdio Rac1, programa Via Lliure.

Un cop a Catalunya, a casa, sembla que les nostres llavors van fructificant i persones totalment desconegudes ens troben, s’interessen per nosaltres, per la nostra aventura i ens contacten.

En aquesta ocasió va ser a través d’un casteller que treballa a l’emissora de ràdio Rac1, que ens va arribar una proposta per fer-nos una entrevista. Concretament era pel programa Via Lliure.

Nosaltres, encantats, és clar. Sempre és un motiu de satisfacció que algú, sigui un mitjà de comunicació, una associació, un grup, persones particulars o qui sigui, mostri curiositat i interès en conèixer i compartir el nostre viatge.

L’emissió del programa l’han fet no des dels seus estudis, sinó des de la fira de nadal de Canyelles, segons diuen, la segona més gran de Catalunya. Així que hem anat cap a Canyelles.

El programa és en directe de 10 a 14h. Inicialment ens havien proposat fer l’entrevista cap a quarts d’una, cosa que ens semblava molt bé, doncs era al mig del programa. Després ens van moure a les 13:40h amb els últims 18 minuts del programa. Això, tot i que estàvem igual de contents per participar-hi, ens preocupava una mica doncs érem els últims de la seva graella de continguts i si no anaven puntuals amb tot el que havia abans, era molt probable que ens quedéssim sense gairebé temps per dir res.

Bé, arribem davant l’escenari o estudi mòbil muntat a Canyelles, saludem les persones de l’emissora amb especial atenció al nostre conegut casteller i esperem. Ens posen els micròfons, l’entrevista anterior s’allarga, després una parella de músics interpreta una bonica cançó i nosaltres podem començar a les 13:50h…

El presentador, molt amable amb nosaltres i amb una bonica veu, comença presentant-nos com dues persones que han caminat des de Barcelona a Bangkok! La primera al front. Indiquem que és al revés, de Bangkok a Barcelona. Després segueix encertadament dient que han estat 955 dies de ruta per 16.048 km i a continuació ens fa algunes preguntes improvisades. 

Després d’haver anat expressament fins a Canyelles, començar tard, deixar-nos els molt últims minuts i sentir les preguntes que ens han fet… l’únic cònsol que ens resta és haver participat en un bon programa de ràdio i sentir el presentador com s’adonava de que el contingut del viatge potser mereixia una mica més d’atenció i temps.

Esperem que hi hagi una propera ocasió on tots podem gaudir de més temps d’entrevista amb una molt millor preparació de la mateixa. Malgrat l’experiència d’avui, nosaltres sempre estarem oberts i encantats per tornar-hi, si ells ens volen.

Durant uns 10 minutets ens fan unes poques preguntes, fem l’entrevista i adéu.

 

. L’entrevista es pot escoltar aquí:

Els caminadors que tornen a casa per Nadal

Cercar pel dia Diumenge, 01/12/2019 i títol, Els caminadors que tornen a casa per Nadal

 

. Temes o detalls a favor i en contra:

.. En contra: L’haver anat expressament fins a Canyelles per molt pocs minuts, la poca preparació de les preguntes, el retard en començar, la conseqüent reducció de la durada de l’entrevista per que ells van tard… decebedor.

Afortunadament, molts pocs dies després hem rebut un correu del mateix programa en que es mostren sincerament interessats en fer una altra entrevista. Aquesta vegada ‘amb més calma i sense límit de temps’ per emetre-ho a un programa properament. No sabem si ho farem o no, esperem que sí, evidentment, però aquest interès i proposta ens deixa molt millor sabor de boca. 

Igual que som sincers amb la valoració no gaire positiva del que ha passat a Canyelles, també som sincers en afalagar i valorar molt positivament aquest interès en fer les coses amb calma i ben fetes.

.. A favor: L’interès d’un mitjà de comunicació en la nostra aventura. La satisfacció de fer una entrevista emesa en directe a l’emissora de ràdio Rac1.

 

L'entrevista a Via Lliure de Rac1. Anunci
L’entrevista a Via Lliure de Rac1. Anunci
L'entrevista a Via Lliure de Rac1. L'escenari del programa
L’entrevista a Via Lliure de Rac1. L’escenari del programa
L'entrevista a Via Lliure de Rac1. La planificació de l'última hora del programa
L’entrevista a Via Lliure de Rac1. La planificació de l’última hora del programa
L'entrevista a Via Lliure de Rac1. Preparant-nos
L’entrevista a Via Lliure de Rac1. Preparant-nos
L'entrevista a Via Lliure de Rac1
L’entrevista a Via Lliure de Rac1

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>