IMG_20160113_145613

Per què Bangkok?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Aquests dies hem estat per Bangkok fent feina de viatgers, com per exemple, obtenir un altre visat, info d’altres ambaixades. Però per què comencem a Bangkok? Bona pregunta. Aquestes podrien ser algunes raons:

  • Per que ens agrada molt Tailàndia, Bangkok i l’amabilitat de les persones d’aquest país.
  • Per que els territoris, nacions, geografia,  indrets, cultures, pobles i persones que esperem trobar entre Tailàndia i Catalunya son totalment desconeguts per nosaltres, alhora que fascinants.
  • Per que ens haurem d’espavilar amb una comunicació molt bàsica a l’hora de relacionar-nos amb les persones.
  • Per que com abans de començar, molts d’aquests indrets que veiem sobre el mapa tenen pinta de ser força complicats, a nosaltres ‘ens va la marxa’ i això incrementa la sensació d’aventura. Ens agraden els reptes.
  • Per que BABA (BAngkok-BArcelona) ens sona bé i ens fa caure la baba només de pensa-hi. A més, baba significa àvia en croata i quins grans records que guardo de les meves àvies!
  • Per que la ciutat de Bangkok te el nom més llarg del món: กรุงเทพมหานคร อมรรัตนโกสินทร์ มหินทรายุธยามหาดิลก ภพนพรัตน์ ราชธานีบุรีรมย์ อุดมราชนิเวศน์ มหาสถาน อมรพิมาน อวตารสถิต สักกะทัตติยะ วิษณุกรรมประสิทธิ์T que en anglès és: The city of angels, the great city, the residence of the Emerald Buddha, the impregnable city (of Ayutthaya) of God Indra, the grand capital of the world endowed with nine precious gems, the happy city, abounding in an enormous Royal Palace that resembles the heavenly abode where reigns the reincarnated god, a city given by Indra and built by Vishnukarn.
  • Per que, per què no?

I per acabar aquesta entrada, un resum personal del viscut aquests dies:

. Moltes hores de vol i d’ espera a l’ aeroport d’ Istanbul. El detall son 2 vals que ens donen per dinar i sopar mentre esperem.

. Arribats a Bangkok, toca treure  bahts, demanar informació a turisme i agafant 2 metros arribar a l’ estació de Hua Lamphong. Ja fosc ens endinsem per carrers i carrerons cercant allotjament. Al final trobem una habitació molt senzilla però suficient.

. Matinem molt i som els primers de la llarga cua per demanar visat per Myanmar. Després toquen 3hrs a peu, caminant ràpid amb uns 33°C i humitat mortal, cercant l’ambaixada d’ Uzbekistan. Al carrer Sukhumvit 62 no està! Com ens deia ahir la de l’ aeroport, sent una mala informació que ens costa cara. Però trobem la bondat de la gent quan unes persones es desviuen per ajudar-nos. Cerquen amb els seus telèfons, parlen entre ells,… al final em passen el telèfon per parlar amb un de l’ ambaixada i abans d’ acomiadar-nos ens donen 3 blats de moro bullits i 2 ampolles d’ aigua per obrir! Gent bona del món.

. Al parc Lumphini un gran drac de Komodo (crec que es diu així) puja un arbre al nostre costat. Creuant el parc sona música i tothom s’ atura i d’ altres es posen d’ empeus. Tothom congelat (?).

. Em retrobo el meu amic Nui (LXIV) a qui no veia des de feia 16 anys. Quina alegria !!

. Inversió en R&D (recerca i desenvolupament, a vegades recerca i desastre). Invertides 5h caminant tot cercant un bon lloc per començar i també per trobar la que sembla millor opció de sortida del centre d’aquesta enorme metròpoli.

. Després de matinar molt, esperar encara més l’ altre dia i haver de tornar avui, finalment ja tenim els visats per Myanmar.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

2 thoughts on “Per què Bangkok?”

  1. WOW, each of you are in our thoughts everyday. It is fun to think of Bangkok through your eyes and the video is a good example of the city. We send love your way and a safe place to lie your head each night.
    Love, Kate and Rich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>