IMG_20180128_141812

Sessions a Biblioteques i Universitat 2018

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

 

Durant el temps de descans i recuperació gaudit a la nostra estimada Catalunya, hem pogut compartir les nostres experiències a tres biblioteques i a la Universitat Autònoma de Barcelona .

Hem decidit apostar per un format de presentació un xic arriscat. En comptes de parlar només nosaltres, ensenyant un munt de fotos,  ho hem plantejat com a sessions de preguntes. No s’ha tractat d’una presentació típica on les persones van només a escoltar passivament. Ens hem presentat amb l’únic suport d’un petit mapa de paper penjat a la paret i res més. Només nosaltres davant el públic, a pèl. Hem fet una petita introducció per, seguidament, obrir el torn de preguntes.  Aquest ha estat el format ‘arriscat’ que per nosaltres, ha resultat ser tot un èxit.

 

 Biblioteca Vapor Vell – Barcelona

Ha estat un gran plaer fer la nostra sessió de preguntes ‘a casa’. A la biblioteca Vapor Vell de Barcelona ens sentim com a casa, per que senzillament ens tracten així. És un equipament cultural amb un equip humà increïble. Totes les persones que hi treballen son d’una altíssima vàlua tant personal com professional. Aquí venim des de fa molts anys i ens passem moltíssimes hores, treballant, preparant els nostres projectes… i sempre gaudint d’aquests grans professionals que ens ajuden any rere any amb un somriure d’orella a orella.

La xerrada ha començat amb una introducció on després d’agrair l’assistència del públic i el recolzament de la biblioteca, ens hem presentat. Seguidament hem fet un breu resum del tram caminat fins ara. Un breu viatge a través d’uns 10.500 km ha situat geogràficament als assistents. Seguidament hem obert el torn de preguntes i llavors ens han bombardejat durant hora i tres quarts amb un munt de qüestions. Aquest interès i actitud proactiva ens ha fet molt feliços, doncs hem vist un gran interès en la nostra aventura. Les preguntes mostren i retraten força bé a les persones i aquí hem viscut una dutxa de curiositat i interès.

De nou, volem donar les gràcies a tots els assistents, unes 50 persones i a la biblioteca Vapor Vell per aquesta magnífica sessió oberta de preguntes.

IMG_20180215_200928Al taulell d’anuncis

IMG_20180215_171952IMG_20180215_171545201802-Biblioteca Vapor Vell-De Bangkok a Barcelona, a peu-Cartell paper1Informació a la web

201802-Biblioteca Vapor Vell-De Bangkok a Barcelona, a peu-Anunci web1201802-Biblioteca Vapor Vell-De Bangkok a Barcelona, a peu-Anunci web2La biblioteca

IMG_20171209_133846

Biblioteca Torras i Bages – Vilafranca del Penedès

Fer una sessió de preguntes a la biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès és sempre molt especial. Si com a barceloní i vivint a Barcelona, anar a la biblioteca Vapor Vell de Sants és ‘anar a casa’, entrar a la biblioteca Torras i Bages és entrar a la ‘nostra segona casa, la dels caps de setmana i vacances’ doncs Vilafranca és això, la nostra segona llar.

En aquesta Vila tan autèntica de la que formem part per ser ‘mig vilafranquins’ ens hem trobat familiars, amics íntims, els de tota la vida, els d’infantesa, amics de la nostra gran Colla castellera dels Castellers de Vilafranca, veïns, altres persones que no coneixíem i amb les que ara ja ens uneix un petit llaç, doncs després d’aquesta xerrada, algunes passaran a formar part de la nostra vida.

De manera molt similar a la sessió descrita anteriorment, la xerrada ha començat amb una introducció on després d’agrair l’assistència del públic i el recolzament de la biblioteca, ens hem presentat. Seguidament hem fet un breu resum del tram caminat fins ara per situar geogràficament als assistents. En començar el torn de preguntes han començat a ploure un munt de qüestions durant hora i tres quarts, quan hem hagut d’acabar per que la biblioteca pogués tancar. Aquesta curiositat i actitud proactiva ens ha fet molt feliços. Hem vist un gran interès, ben reflectit per les preguntes rebudes que mostren i retraten força bé a les persones. Hem viscut una entranyable dutxa de curiositat i interès.

Volem esmentar un parell de curiositats. La primera, és que amb una sala plena de gent, tots adults excepte una nena i un nen, ha estat precisament aquest jovenet qui sense vergonya ha fet la primera pregunta, que per cert ha estat molt bona i observadora. La segona curiositat és que un dels assistents, un jove universitari que finalment ha perdut la vergonya i ens ha preguntat, després de consultar-ho a la seva professora i classe, ens ha convidat a fer la xerrada a la Universitat Autònoma de Barcelona.

De nou, volem donar les gràcies a tots els assistents, unes 60 persones i a la biblioteca Torras i Bages per aquesta magnífica sessió oberta de preguntes.

IMG_20180219_194809Al taulell d’anuncis

IMG_20180223_092345IMG_20180223_092043Informació a la web

201802-Biblioteca Torras i Bages-De Bangkok a Barcelona, a peu-Anunci web1201802-Biblioteca Torras i Bages-De Bangkok a Barcelona, a peu-Anunci web2 La biblioteca

IMG_8892

Biblioteca Jaume Fuster – Barcelona

La biblioteca Jaume Fuster de Barcelona està especialitzada en viatges. És un equipament cultural de primer ordre. Te unes magnífiques instal·lacions i molt sovint l’equip humà i professional que la porta està organitzant activitats culturals relacionades amb el tema que ens apassiona. Viatjar. Per tant, poder aportar el nostre gra de sorra a aquesta tan rica i variada oferta cultural, ens ha omplert de satisfacció. No ha estat la primera vegada que venim a presentar algun tema i esperem que no sigui l’última.

La xerrada ha estat molt animada i ha representat la primera de les tres que teníem previst fer a Catalunya. No sabíem com reaccionarien els assistents.

De manera molt similar a les xerrades descrites anteriorment, aquesta ha començat amb una introducció on després d’agrair l’assistència del públic i el recolzament de la biblioteca, ens hem presentat. Seguidament hem fet un breu resum del tram caminat fins ara. Els assistents nos ens han deixat ni acabar la curta introducció prevista, doncs han començat a preguntar des del començament i així han seguit durant hora i mitja, el temps que la biblioteca ens ha permès, doncs havien de tancar. Aquest interès i actitud proactiva ens ha fet molt feliços doncs hem vist un gran interès en la nostra aventura. Les preguntes mostren i retraten força bé a les persones i aquí hem viscut una dutxa de curiositat i interès.

De nou, volem donar les gràcies a tots els assistents, unes 35 persones i a la biblioteca Jaume Fuster per aquesta magnífica sessió oberta de preguntes.

IMG_20180125_202640Al taulell d’anuncis

IMG_20180128_213515Informació a la web

201801-Biblioteca Jaume Fuster-De Bangkok a Barcelona, a peu-Anunci web1201801-Biblioteca Jaume Fuster-De Bangkok a Barcelona, a peu-Anunci web2La biblioteca

IMG_20180115_111641

Universitat Autònoma de Barcelona – Facultat de Lletres

Arrel de la sessió de preguntes que vàrem fer a la biblioteca Torras i Bages de Vilafranca del Penedès, un dels assistents, un genial vilafranquí que estudia Antropologia, va tenir la idea de convidar-nos a una de les seves classes. Va demanar permís a la professora i aquesta va entendre que podríem aportar algun contingut útil al temari de la seva assignatura.

Així doncs, vàrem anar cap a la Facultat de Lletres de la Universitat Autònoma de Barcelona i vàrem tenir el plaer de compartir uns 90 minuts amb els alumnes de l’assignatura Visions Geogràfiques del Món de la carrera d’Antropologia.

Quin plaer poder explicar les nostres experiències i respondre a tantes preguntes interessants que ens van fer aquests alumnes.

Volem donar les gràcies a tots els assistents, unes 50 persones i especialment a l’alumne vilafranquí que ens va convidar i a la seva professora que va accedir a la nostra participació en una de les seves classes.

IMG_20180306_120304IMG_20180306_120316Pels passadissos de la facultat ens vàrem trobar aquest cartell, el qual ens recorda l’entrada que ja vàrem publicar abans de començar la nostra aventura. En català (desencadena’t) i en anglès (unchain yourself). Després de molt de temps, per desgràcia, encara segueix molt vigent.

IMG_20180306_104906
Who doesn’t move, doesn’t feel the chains

La Facultat de Lletres

IMG_20180306_105106

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>