Sessió de preguntes a l'associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Jenn en acció

Xerrada a Baix a Mar, Vilanova

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

 

Descripció de la sessió oberta de preguntes feta a Vilanova i la Geltrú, organitzada per l’associació veïnal Baix a Mar.

Un cop acabada aquesta meravellosa bogeria de caminar entre Bangkok i Barcelona, ens agrada, de fet, ens encanta compartir la nostra aventura amb tothom que estigui interessat.

Un amic casteller de Vilafranca, en Fèlix, mentre fèiem espectaculars castells a la Plaça més castellera de Catalunya, la plaça de la vila de Vilafranca del Penedès, em va fer moltes preguntes sobre el nostre projecte. Ell és un gran aventurer i diem això per què li tinc en gran consideració i admiració des del dia en què vaig saber que havia navegat des de Catalunya fins a Austràlia. 

Poc temps després de la conversa ens va proposar compartir la nostra experiència amb l’associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Nosaltres, encantats, és clar!

 

Hem decidit seguir apostant per un format de presentació arriscat. No volem avorrir als nostres oients amb una o dues hores parlant nosaltres sols i ensenyant un munt de fotos. Potser el nostre criteri de selecció dels temes a explicar, no encaixaria amb el que interessa a l’audiència. Així doncs, per estar segurs de que el que expliquem és el que ells volen sentir, apostem per aquest format:

. Comencem puntuals presentant-nos nosaltres. Primer es presenta la Jenn (les dones, sempre primer) i després es presenta en Lluís.

. Després fem una introducció o breu resum del que ha estat el viatge.

. Seguidament obrim el torn de preguntes.

. Portem 6 fotos impreses en format gran que deixem en exposició a la sala i en aquesta ocasió ha estat possible tenir projectat en una pantalla el mapa de la ruta. Al final de la sessió hem mostrat també el nostre teaser o vídeo curt . Són les úniques imatges de la presentació.

Pros i contres d’aquest format:

Contres:

. No mostrem fotos. Tenim milers d’elles. Algunes de ben bones i que segur que farien justícia a aquella dita que diu ‘Val més una imatge que mil paraules’. Segur que part dels assistents troben a faltar imatges.

. Ens arrisquem a la poca o nul·la participació dels assistents. Com obrim el torn de preguntes tan aviat, si aquests no participen o pregunten, la sessió no anirà be.

Pros:

. Si l’audiència participa fent preguntes, estem segurs d’explicar el que és del seu interès.

. La manca d’imatges fa que el públic es concentri més en el que nosaltres diem. Responem normalment a preguntes relacionades amb experiències, valors, principis, anècdotes… i la força de les respostes rau en les paraules.

. Les imatges i fotos, estan disponibles a la nostra pàgina web.

Aquest format arriscat ens ha funcionat molt bé! Avui, com en d’altres ocasions anteriors, la participació en forma de preguntes i comentaris ha estat molt bona.

 

Hem arribat a Vilanova i la Geltrú amb en Fèlix, el nostre amic i organitzador. La sala ja estava preparada. Quin goig que feia! Tenien unes 50 cadires preparades. Hem pensat que eren moltes cadires. No teníem ni idea de si tindríem prou audiència per omplir tants seients.

Hem acabat d’exposar les fotos grans que portem. Mentre ho preparàvem, han anat arribant assistents. Un cop hem acabat de preparar les fotos, abans de començar ja hem vist que l’amable persona encarregada de preparar la sala ha estat entrant més cadires per què no hi havien prous. Puntuals, primer en Fèlix ens ha presentat i tot seguit hem posat en marxa el guió de xerrada abans comentat. Presentació, introducció i preguntes!

Afortunadament els assistents han respost fantàsticament bé i ens han fet preguntes durant 110 minuts. Els posteriors i darrers 10 minuts abans d’exhaurir el temps hem mostrat el nostre teaser o vídeo curt.

Dues hores de participació activa de moltes persones realment interessades. Ens han cosit a preguntes. Quina curiositat i ganes de saber! Les dues hores ens han passat volant. Fins i tot després, un cop recollit tot, encara hem seguit parlant amb alguns dels assistents.

Volem donar les gràcies a l’associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú, a en Fèlix i als aproximadament 60 – 70 assistents per venir i participar d’aquesta sessió oberta de preguntes. La seva assistència i participació ha estat clau per passar-nos-ho molt bé.

Sessió de preguntes a l'associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Presentació inicial
Sessió de preguntes a l’associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Presentació inicial
Sessió de preguntes a l'associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Jenn en acció
Sessió de preguntes a l’associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Jenn en acció
Sessió de preguntes a l'associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Jenn i Lluís en acció
Sessió de preguntes a l’associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Jenn i Lluís en acció
Sessió de preguntes a l'associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Presentació del teaser o video curt
Sessió de preguntes a l’associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Presentació del teaser o video curt
Sessió de preguntes a l'associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Anunci
Sessió de preguntes a l’associació veïnal Baix a Mar de Vilanova i la Geltrú. Anunci
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestEmail this to someone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>